Wat is IEMT ?

IEMT, Integral Eye Movement is een Therapie waarbij de ogen worden bewogen om zo nieuwe verbindingen in de hersenen te maken en op deze manier de gevoelsmatige sensaties (emoties) die passen bij angst, fobie of de ongewenste emoties bij bepaalde situaties te verminderen of te laten verdwijnen als ze daar niet meer wenselijk zijn. IEMT biedt in veel gevallen een goed resultaat wanneer je hebt te maken met traumatische beelden die je angst of andere nare gevoelens geven of wanneer je last hebt van terugkomende negatieve gevoelens en of negatieve gedachten. Bij IEMT praten wij niet of nauwelijks over “het probleem”.

de geschiedenis van IEMT

Integral Eye Movement Therapie is ontwikkeld door Andrew T. Austin en gebaseerd op o.a. het originele werk van en Steve Andreas en zijn vrouw en partner Connirea. Zij zijn al sinds 1977 bezig met NLP, teachen en het ontwikkelen van nieuwe patronen in de NLP voor persoonlijke ontwikkeling. Tevens heeft Andrew T. Austin EMDR bestudeerd om tot de structuur van IEMT te komen.


 

geregistreerd bij  "The Association for Integral Eye Movement Practitioners"

https://integraleyemovementtherapy.com

enkele mogelijkheden inzet van IEMT

ongewenste emoties

 

IEMT geeft je de mogelijkheid om snel sterke ongewenste emoties te verminderen en een blijvend of ander, voor jou passend resultaat te bewerkstelligen.

identiteit en   zelfbeeld

Met IEMT kun je vastgeroeste emoties en belemmerende overtuigingen op identiteitsniveau aanpakken en veranderen.

trauma

 

Herken je, dat je emotioneel last hebt van beelden van de herinnering. Je kunt niet veranderen wat je hebt meegemaakt, maar door IEMT kun je wel datgene wat je ervaart  bij dat plaatje veranderen.


Een reactie van een cliënt na een IEMT sessie:

"Het is alsof het is los geknipt. Ik kan er nu gewoon naar kijken zonder me er akelig over te voelen".