de geschiedenis van NLP ?

De methodiek NLP is ontstaan toen Richard Bandler en John Grinder een antwoord zochten op de vragen:

 

“Hoe het komt dat sommige therapeuten in korte tijd grote resultaten bereiken, terwijl andere therapeuten voor een zelfde probleem veel meer tijd nodig hebben?”

 

“Wat is de succesformule van deze succesvolle therapeuten en nog belangrijker, hoe kunnen we deze succesformule (ook) leren?”

 

Om deze vragen te beantwoorden observeerden ze aandachtig enkele belangrijke en succesvolle personen uit van de psychotherapie: Fritz Perls, Virginia Satir en Milton Erickson.  Bandler en Grinder ontdekten een bijzondere structuur in hun communicatie. Zij ontdekten onbewuste denkpatronen in het taalgebruik.

Bandler en Grinder verwerkten de gevonden communicatie­structuren in NLP modellen in de jaren ‘70.

Zij hebben het op een dusdanig omschreven dat vrijwel iedereen deze kan leren ofwel 'modelleren' .


NLP Training & coaching

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Met NLP leer je hoe je door middel van het optimaliseren van taal en interpersoonlijke communicatie  invloed krijgt op je onbewuste processen. Zo kun jij NLP gebruiken om je beter te leren voelen, beter te leren communiceren of betere strategieën te ontwikkelen zodat jij je competenties die je al bezit uitbreidt en toepast in je dagelijkse leven.

integratie

De kracht van NLP ontstaat door integratie: Een optelsom van ratio, emotie en het gevoel dat je erbij wenst, nieuwe overtuigingen  plus vaardigheden (gedrag). Je krijgt inzicht in je eigen overtuigingen, het ontstaan ervan en hoe deze jouw wereldbeeld en manier van communiceren beïnvloeden. Door interventies in coaching leer je deze zo te veranderen dat het vóór je - , in plaats van tegen je werkt. Je leert hoe jij je doelen kunt behalen.

Hoe jij contact met jezelf en de ander kunt onderhouden om zo het uiterste hieruit te halen.

 

 

 

 

 

Vanaf nu focus je op wat jij wil!


Welke weg je ook kiest, het is jouw weg!